E+ BIOS
E+ BIOS
E+ BIOS

kontejnerske tvornice  
urbano rješenje za rast bilja

Ako koristite rješenje za kontejnerski uzgoj, nije Vam potrebno ništa drugo kako bi ste kreirali svoje jedinstveno poljoprivredno gospodarstvo. Kontejnerski uzgoj, omogućuje uzgoj biljaka, voća i povrća u urbanim sredinama! Takvi kontejneri mogu se postaviti uz škole, fakultete, trgovine ili pak samostalno na dostupnu parcelu. Kontejnerski uzgoj jednako kao i ostale varijante hidroponskog uzgoja koristi moderne hranjive otopine koje se hrane bilje te u kombinaciji s visokoefikasnim LED izvorom svjetlosti omogućuje idealne uvjete za rast i razvoj zdravih biljaka. Kontejnerski uzgoj bilja, budućnost je urbane i zdrave poljoprivrede te modernim poljoprivrednicima omogućuje ključ u ruke rješenje za uzgoj bilja na svim mogućim terenima i uvjetima. 

Svi naši 4D ili E+ kontejneri opremljeni su tvornički sa svim ključnim komponentama koje su projektirane i izrađene za besprijekoran i dugotrajan rad modernih tvornica i laboratorija bilja. Kontejnerski uzgoj omogućuje uzgoj i proizvodnju 24 sata na dan čija se efikasnost maksimalizira putem pametnih računala i softvera koji kontroliraju automatizirano upravljanje temperaturom, vlažnosti zraka, količinom osvjetljenja, koncentracijom CO2 i opskrbom hranjivim tvarima. Biljke tako mogu rasti u idealnim uvjetima, 24 sata na dan u okruženju u kojem nema zagađenja ili štetočina koje mogu oštetiti ili zagaditi bilju. Važno je napomenuti da su svi proizvodi "Fast Deploy", što znači da se mogu dostaviti i pustiti u rad vrlo brzo i jednostavno bez potrebe za skupim inženjerima i dugotrajnim procesima. Također, visoka prilagodljivost omogućuje i jednostavnu nadogradnju u slučaju rasta. Kontejneri se mogu sastavljati poput kockica, na način kontejnerskih farma. U takvim farmam poljoprivrednici mogu uvesti proces u koracima, te ovisno o fazi biljke odvojiti uzgoj u različitim prostorijama. 

U potpunosti DIGITALIZIRANO I CENTRALIZIRANO 

SOFTVERSKO RJEŠENJE

E+ BIOS
E+ BIOS

VIŠE KONTEJNERA ZAJEDNO     
MAKSIMALIZIRAJTE PRINOS  

Kontejnerska grupa, ili više povezanih kontejnera zajedno u lance kroz tvornički sustav povezivanja jedinstveno je rješenje za biljnu proizvodnju. Kombiniranjem više jedinica, jedna pored druge ili jedna na drugu, na zajednički sustav navodnjavanja i kontrole okoline unutar zatvorene petlje postiže maksimalizirani prinos putem potpuno automatizirane operacije uzgoja u nekoliko faza. Tako se postiže da biljak uvijek ima najbolje uvjete te da od sjemena do pune biljke izraste u minimalnom vremenu od same sadnje.

Kada se u kontejnerima razvoj biljke podjeli u fazama, te se u svakom od kontejnera postigne idealna okolina za stadij biljke moguće je imati nekoliko berba bilja tjedno, mjesečno ili sezonski. Ovisno o bilju koje se uzgaja. Računalo, u međusobno povezanom sustavu individualno kontrolira prostor za uzgoj ovisno o fazi razvoja biljaka, stvarajući istovremeno kontinuiranu proizvodnju, stadija biljke tijekom cijele godine.  

Pametni softver u kombinaciji s visokokvalitetnim elektronskim sklopovima čini automatsko upravljanje i daljinsko praćenje vrlo jednostavno kroz aplikacije ili web sučelje. Tako optimizirana proizvodnja dosljedno vrlo brzo stvara povrat investicije. 

E+ BIOS

Pametne kontrole - ICT

Pametni, računalom upravljani informatički procesi osiguravaju optimizirano i idealno okruženje ključnih čimbenika za sve faze razvoja bilja.

Kroz sustav korisnik dobiva upozorenja na trenutni status ili greške u radu cijelog sustava.

 

E+ BIOS

Ključ u ruke

Gotovo, finalizirano rješenje - ključ u ruke bez potrebe za dodatnim ulaganjima u strojeve i opremu za proizvodnju nakon instalacije. 

Laboratorij u kontejneru dolazi potpuno opremljen sa svim elementima, priključcima.Bilo da se radi o novoj instalaciji ili nadogradnji. Proces je vrlo jednostavan.

E+ BIOS

Ušteda prostora i brza prilagodba

Kontejneri odmah po dolasku su spremni za implementaciju bilo gdje uz minimalan utjecaj vanjske okoline. 

Kontejneri se mogu horizontalno i vertikalno preslagivati tako da se najbolje iskoristi planirani prostor i postigne najveća efikasnost uzgoja.

E+ BIOS

Nista potrošnja - vioska sigurnost

DC sabirnica napona komponenata, kao i certificirani elektronski sklopovi ugrađeni u kontejner koriste istosmjernu struju kako bi potrošnja bila niska, a opet zadržala se sigurnost korisnika.

Ovakvom kombinacijom korisnicima je osigurana zavidna razina sigurnosti.

Biljna galerija

Na donjoj poveznici "biljna galerija" pronađite biljke koje uspješno rastu u našim uređajima, tvornicama i kontejnerima. Ovo je samo jedan mali dio koji smo mi izdvojili. Biljna galerija je neograničena, i gotovo da možete uzgojiti sve vrste bilja, voća i povrća. Ovisno o vrsti i načinu uzgoja.

Biljna galerija

hidroponskI  i aEroponskI  sustavi

Zasićena hranjiva otopina, koja se koristi prilikom uzgoja kako bi biljke dobile najbolje hranjivo za rast transportira se bešumnim i visokoefikasnim pumpama ravnomjerno i izravno do korijena same biljke. Tako se osigurava snažan i ujednačen razvoj tijekom cijelog ciklusa rasta, što je jedino moguće postići upravo u ovakvom uzgoju gdje je korijen biljke okružen hranjivim tvarima kontinuirano. Inteligentni sustav, kontroliran pametnim softverom, kod miješanja hranjivih tvari može se instalirati kao opcija na zahtjev korisnika. Tako je moguće u potpunosti automatizirati kontejnerski uzgoj bilja i smanjiti ljudski faktor na minimalnu razinu.

E+ BIOS

Potpuno kontrolirano okruženje

Zatvoreni prostor doslovno laboratorijski pristup uzgoju bilja minimizira utjecaj vanjskog okruženja. Ako se pravilno primjeni, objektivni vanjski utjecaji su potpuno anulirani. Stanja poput opasnog vremena, onečišćenja zraka, parazita biljaka, bolesti ili štetočina gotovo da su nepoznanica u ovakvom uzgoju bilja. Biljke ne sadrže pesticide, herbicide i ostatke teških metala, te su putno prirodne i ekološko rješenje.

E+ BIOS

LED IZVORI SJETLOSTI   visoke učinkovitosti

Naši profesionalni, certificirani, kvalitetni integrirani LED izvori svjetlosti izrađeni su s mogućnošću podešavanja spektra i intenziteta svjetlosti, čijom funkcijom upravlja računalo. sustav se može konfigurirati za emitiranje svjetla vrlo specifičnog spektra crvene i plave boje koji je korisnik odabrao za optimizaciju rasta, ovisno vrsti proizvodnje ili statusu biljke, kao i vrsti samog uzgoj. Svijetlo nije isto za uzgoj jagoda, ili zelene salate.

E+ BIOS

Inteligentna kontrola SVIH faktora UZGOJA BILJKE

Kontejner i instalirana oprema održava uvjete za uzgoj idealnim tako što stalnim mjerenjem svih bitnih čimbenika rasta računalo prilagođava rad pojedinog aparata unutar kontejnera. Svaki kontejner i spremnik unutar može se kontrolirati individualno ručno ili automatski, uključujući RH%, EC, pH, CO2 i ventilaciju i mnogi drugi niz parametara. Tvornički ugrađen sustav za protok zraka osigurava da u prostor uvijek stiže svjež zrak koji je važan za uzgoj zdravih i cjelovitih biljaka.

E+ BIOS

Daljinski nadzor i kontrolA UZGOJA u REALNOM vremenu

Potpuno automatizirani senzori mjere i bilježe sve uvjete potrebne za rast i ciklus uzgoja. Kako bi održao idealne uvjete za rast, aplikativni sustav centraliziran u oblaku obavještava korisnika o statusu uzgoja i uvjeta. Korisnici dobivaju tako podatke u stvarnom vremenu na svoje mobilne uređaje ili računala, bilo pregledom u aplikaciji, ili kroz moderno web sučelje.

E+ BIOS

Prilagodba različitom okruženju

Želite li uzgajati u suptropskom pojasu ili u arktičkom krugu? Na obali mora ili u planinskim predjelima? Kontejnersko rješenje dizajnirano je i za najzahtjevnija područja. Omogućuje uzgajivačima da se izdignu kroz tradicionalna ograničenja uzgoja uklanjanjem svih potencijalnih opasnosti i oštećenja iz vanjskog okoliša u takvim surovim okolinama. Kontejnersko rješenje brzo se implementira i prema svojim dimenzijama izuzetno je pogodno za uske prostore. Korištenje i instalacija kontejnera može varirati od pretrpanih mega gradova do udaljenih nenaseljenih otoka.

E+ BIOS

Pošaljite upit

Molimo Vas da ispunite sva polja kako bismo mogli odgovoriti na Vaš upit!